SC Cambuur komt in eigen huis niet verder dan gelijkspel tegen Almere City

In een spannende en aantrekkelijke wedstrijd is het SC Cambuur niet gelukt om in eigen huis van Almere City te winnen. In de eerste wedstrijd van de play-offs kwamen de Leeuwarders twee keer op achterstand, maar door een goal van Andrejs Ciganiks eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.
Keeper Pieter Bos © Orange Pictures
Vlak voor de wedstrijd kreeg Cambuur een tegenslag te verwerken. Na de warming-up bleek dat keeper Xavier Mous toch niet fit genoeg was, Pieter Bos kreeg daarom op het laatste moment te horen dat hij in de basis mocht beginnen.

Blunder van Bos

Het eerste kwartier ging het spel op en neer, maar na 16 minuten was het de ploeg uit Almere die op voorsprong kwam. Een afgezwaaide corner kwam voor de voeten van Anwar Bensabouh die meteen uithaalde. Het schot leek houdbaar, maar keeper Bos beoordeelde het schot verkeerd en zo eindigde de bal met een stuit in het goal van de Leeuwarders.
Niet veel later dacht SC Cambuur een strafschop te krijgen. Scheidsrechter Allard Lindhout leek naar de strafschopstip te wijzen nadat Van Wermeskerken naar de grong ging, maar Lindhout bleek niet meer dan een doeltrap te geven.
© Orange Pictures
Na enkele kansen aan beide kanten lukte het de Leeuwarders om voor rust nog op gelijke hoogte te komen. De vierde hoekschop van de wedstrijd van Robin Maulun kwam op het hoofd van Matthew Steenvoorden terecht. Hij kopte de bal tegen de lat, maar Emmanuel Mbende was er snel bij om de bal het laatste zetje te geve: 1-1.

Cambuur weer in achtervolging

Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde manier verder. Het ging op en neer en het was weer Almere City die op voorsprong kwam. In de 61e minuut kon Almere-spits Stijn Meijer, na een voorzet vanaf de rechterkant van Faris Hammouti, van dichtbij de 1-2 op het scorebord zetten.
De Leeuwarders moesten weer in de achtervolging voor de gelijkmaker. Nog geen minuut na de 1-2 leek de gelijkmaker er al in te liggen, maar de voorzet van David Sambissa werd door Issa Kallon in het zijnet geschoten.
VIjf minuten later was het wel raak voor de ploeg van René Hake. Robert Maulun draaide weg bij zijn tegenstander en bediende Andrejs Ciganiks met een voorzet op maat. Ciganiks kopte de bal hard achter Agil Etamadi: 2-2.

Kansen voor beide ploegen

Na de gelijkmaker van Ciganiks bleven beide ploegen gevaarlijk. Almere-middenvelder Youri Loen zijn schot ging via een voet van Cambuurspeler net over. Maar Cambuur was nog het dichtste bij de overwinning. Andrej Ciganiks kregen alle tijd om een hoek uit te kiezen. Maar zijn inzet werd door een Almere-speler van de lijn gehaald.
De laatste tien minuten van de wedstrijd waren nog wel spannend, maar een goal werd niet meer gemaakt. Daardoor gaat Cambuur aanstaande dinsdag met een gelijkspel naar Alemere toe voor de tweede wedstrijd in het tweeluik.
SC Cambuur - Almere City 2-2 (1-1) 16. Bensabouh, 41. Mbende, 61. Meijer 68. Ciganiks
Opstelling SC Cambuur: Bos, Van Wermeskerken, Mbende, Steenvoorden, Sambissa, Schilder, Jansen, Maulun, Van Kippersluis, Robertha, Ciganiks